Plataforma impulsada por la Fundación Bertelsmann

ALIANZA

Volver al listado

Rubí Forma anima les empreses a contractar a través d’FP Dual en una jornada especialitzada


Fecha: 31 May 2022

Publicado por: Fundación

#fpdual


Representants dels centres educatius i formatius de Rubí han explicat l’oferta de Formació Professional Integrada de la ciutat

 

L’Ajuntament de Rubí, a través del Consell de la Formació Professional de la ciutat, ha ofert en col·laboració amb la Alianza para la FP Dual  una jornada especialitzada per mostrar els beneficis de la Formació Professional Dual per a l’empresariat.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha obert la sessió constatant el compromís municipal per fomentar la Formació Professional i, en especial, la modalitat dual com a part indispensable de les polítiques d’ocupació i de creixement econòmic de la ciutat. “Som una de les primeres administracions catalanes que ha contractat alumnat en modalitat FP DUAL amb resultats excel·lents i ara iniciem la selecció de 10 alumnes més de cara al curs vinent”, ha explicat la màxima edil. Martínez també ha reclamat un cop més que “els municipis puguin tenir veu i vot  en la planificació dels cicles de formació professional. Només així garantirem la inserció laboral de l’alumnat a la ciutat i, alhora, dotarem de personal qualificat les nostres empreses”.

Xavier Fabregat Ornaque, assessor d’empreses de l’Alianza para la FP Dual i Núria Rosselló Verdaguer, coordinadora de formació de Rubí Forma han repassat els punts claus del sistema educatiu i les característiques de la Formació Professional i la Formació Professional Dual, parant especial atenció a com es pot implementar un projecte d’FP dual a l’empresa. “El més important és la combinació de l’aprenentatge que l’alumne a l’escola i l’aprenentatge que fa l’alumne a l’empresa. És cabdal que les empreses comencin a agafar aquest rol d’empreses formadores. Aquesta corresponsabilitat és el que fa que la FP Dual sigui un model d’èxit”, ha argumentat Fabregat Ornaque. Durant la seva intervenció, Rosselló Verdaguer ha explicat el model de FPO – Dual, un programa impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a través del qual l’alumnat té un contracte de treball a jornada completa i obté un certificat de professionalitat amb formació presencial a Rubí Forma. En aquest cas, l’empresa no ha de donar part del currículum formatiu.

Representants dels centres educatius i formatius de Rubí han explicat l’oferta de Formació Professional Integrada de la ciutat des de les professions. Hi ha participat l’INS La Serreta, l’INS JV Foix, l’INS L’Estatut, l’Escola d’Art i Disseny edRa, el Col·legi Regina Carmeli, l’Escola Montserrat i CEM Formació.  Finalment, s’han presentat dos casos de bones pràctiques d’FP Dual a partir dels testimonis de les empreses locals Jovi i Som Confort Solar.

Víctor Garcia Correas, regidor d’Ocupabilitat i Educació de l’Ajuntament de Rubí, ha tancat la jornada agraint a empreses i centres educatius la seva participació. “Hem vist un magnífic exemple del que significa obrir una porta. Som aquí per ensenyar, per avaluar, però la nostra feina té sentit si obrim portes a la gent jove, i no tan jove, al seu futur laboral. Som aquí per això”, ha conclòs García Correas. El rubinenc també ha recordat que cal definir l’oferta d’FP des dels municipis i impulsar les vocacions científiques i tecnològiques entre les dones.

La jornada ha culminat amb una visita guiada als tallers de Rubí Forma.

L’FP Dual és una modalitat de formació professional en la qual els alumnes passen més de la tercera part de la seva formació a l’empresa com aprenents. Així, esdevé motor d’ocupabilitat juvenil, afavoreix el treball conjunt entre centres de treball i centres de formació professional i és la connexió perfecta entre la demanda de personal i les persones joves que busquen feina.

Noticias relacionadas

2024-06-17 16:12:22