Plataforma impulsada por la Fundación Bertelsmann

Volver al listado

Seminari ApprEnt: L’aprenentatge vinculat al treball, els estudis duals i la formació de mentors


Publicado por: Dpto. de Comunicación de la Fundación Bertelsmann

#

Quan: 8 d’octubre

On: Facultat d’Economia i Empresa de la UB

Inscripció: Omple aquest formulari  

A eucen, la xarxa d’universitats europees per a la formació continua, ens agradaria convidar-lo a participar en la jornada sobre formació dual universitària, que està organitzant per el dimarts 8 d’octubre 2019 en col·laboració amb la Facultat d’Economia i Empresa i XREAP (Xarxa de Referència d ́R+D+I en Economia Aplicada, xreap.cat)

Aquesta jornada s’organitza en el marc del projecte europeu ApprEnt sobre la formació dual universitària, en el qual s’ha desenvolupat una sèrie d'eines per facilitar la col·laboració entre universitats i empreses. L’eucen coordina aquest projecte, en que XREAP participa como a soci.

A continuació indiquem el programa de la jornada en que es presenten les eines desenvolupades i es discutirà sobre el futur dels estudis duals a les universitats catalanes. La jornada compta amb la participació del Sr. Grau Vidal, Secretari d’Universitats i Recerca, Generalitat de Catalunya.i del Sr. Vilalta. Secretari executiu de la ACUP, representants de les universitats espanyoles i catalanes amb experiència en estudis duals, d’empreses i de la PYMEC entre altres.

 

Programa

09:30 Benvinguda: Dr. Ramon ALEMANY LEIRA, Degà de la Facultat d’Economia i Empresa, Universitat de Barcelona.

09:45 Francesc Xavier GRAU VIDAL, Secretari d’Universitats i Recerca, Generalitat de Catalunya. El marc institucional per a fomentar l'aprenentatge en el lloc de treball en l'ensenyament superior de Catalunya

10:00 Carme ROYO. Directora executiva de l'eucen. ¿Què és ApprEnt? 10:15 Sessió 1. Estudis duals a Espanya i la formació de mentors

Moderadora: Lucila FINKEL, Universidad Complutense de Madrid

  • NeusPONS.FundacióBCN.FormacióProfessional.FormacióProfessionalDuala Catalunya: un experiència pràctica
  • IreneCUESTA.UniversidaddeDeusto.EstudisdualsalPaísBasc:Formacióde tutors en la Universitat de Deusto.
  • CarmeROYO.eucen.Prototip‘ApprEnt’deFormacióContínuaperamentors. 11:00 Ronda de preguntes i respostes

11:15 Pausa cafè

11:45: Sessió 2. Cooperació entre universitat i empresa en programes d'estudis – Aprenentatge en el lloc de treball i estudis duals a Catalunya

Moderador: Lucila FINKEL, Universidad Complutense de Madrid Taula rodona amb la participació de:

  • Josep María VILALTA. Secretari executiu. ACUP. Estratègies per a fomentar l'aprenentatge en el lloc de treball en l'ensenyament superior de Catalunya.
  • Josep Lluís LÉRIDA MONSO. Universitat de Lleida. Exemple d'Estudis duals a Catalunya: Educació Superior a la Universitat de Lleida – Títols oficials i títols propis
  • Glòria RUBERT ADELANTADO. Facultat d’Economiai Empresa. Universitatde Barcelona. Delegada del rector per a la Coordinació i la Innovació Docent. L'experiència de la Facultat d'Economia de la UB en cooperació universitat- empresa.
  • Sílvia MIRÓ. Directora de polítiques d'ocupació i formació. PIMEC. Potenciali obstacles de participar en estudis duals per a les Petites i mitjanes empreses.
  • Representant d'empresa col·laboradora en programes de la UB. L'experiència amb la Facultat d'Economia de la UB en cooperació universitat-empresa (TBC)

12:45 Debat obert

13:20 Cloenda

 

Es preveu una participació d’unes 30 persones de l’àmbit universitari espanyol i català, així com de representants del sector empresarial i associacions interessades en el tema de la jornada. Per motius organitzatius, es prega registrar-se a través del següent link.

Eventos relacionados

2024-05-20 20:17:12